top of page

Docent & Coach

CV-foto.jpg

Vanaf 1999 is Esther een veel gevraagd zangpedagoog. Ze is naast privécoach van professionals uit alle disciplines, ook zangdocent geweest aan de Toneel Academie Maastricht, Codarts (Conservatorium Rotterdam) en het New England Conservatory (Boston).

 

Verder gaf Esther dictie- en uitspraaklessen aan leerlingen van het Mannes College of Music New York. In Nederland was ze uitspraak- en dialect coach bij de Nederlandse Reisopera.

 

Inmiddels wordt Esther ook veel gevraagd auditietrainingen te geven aan zowel professionele performers als aan de jongere generatie.

Reviews

Esther is een zangdocente naar mijn hart;  perfectionistisch, intens, lekker direct, windt er geen doekjes om, duidelijk, eerlijk, zoekt duizend manieren om iets duidelijk te maken, net zolang tot het kwartje valt. Is intens enthousiast als de noot op de juiste plek zit en prijst me dan ook de hemel in. Door haar enthousiasme motiveert ze me om elke dag te studeren en dat is een wonder, geloof me. We kunnen verschrikkelijk hard lachen en een minuut later huilen. Ik ben dus erg blij met Esther en velen met mij.

Ellen Evers

Zangeres en actrice, bekend van o.a.: Ciske de Rat, Cabaret, Mamma Mia, 3 musketiers en Miss Saigon.

"Of het nu om het voorbereiden van een auditie gaat of het technisch en artistiek tackelen van een rol, bij Esther ben je aan het goede adres, met  optimisme, precisie en respect worden er in een les bergen verzet."

Armand Pol

Zanger/acteur in o.a.  Beauty and the Beast (Tickens) en Aspects of Love (Marcel Richard)

"Esther is voor mij een groot voorbeeld. Ze maakt werk van haar dromen en het lukt haar ook nog die waar te maken! Dat doorzettingsvermogen inspireert mij enorm. Ook weet ze een hechte eenheid te smeden tussen cast, musici, creatives en crew. Die kracht zie je terug in haar voorstellingen. Ik ben blij en dankbaar dat ik daar onderdeel van uit mocht maken bij Putting it Together."

Dorine Schoon

Hoboïste bij o.a. remplacant bij het Metropool orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Blazers ensemble en het Rotterdams Phinharmonisch Orkest.

Masterclass Acting & Singing

Wil je je muzikale uitvoeringsvaardigheden een boost geven? Verbeteren in het combineren van zang en acteren? Wil je nieuw auditierepertoire finetunen?

 

Dan is hier een niet te missen kans voor jou!