top of page

Into the Woods

Om hun felbegeerde kind te krijgen, worden een onnozele bakker en zijn kordate vrouw met een onmogelijke opdracht het bos in gestuurd. Daar blijken ze ongewild de spil te vormen in de sprookjes van Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sjaak en de bonenstaak. Maar zijn heksen, wolven en reuzen eigenlijk de grootste bedreiging voor je geluk? En wat is de prijs voor het Lang En Gelukkig waar iedereen op hoopt?
 

Wereldberoemd en meermalen bekroond musicalcomponist Stephen Sondheim (o.a. Sweeney Todd, West Side Story) creëerde met de hilarische en grimmige sprookjesmusical-voor-volwassenen.
 

INTO THE WOODS, een moderne parabel over verlangen, verraad en verlossing tussen geliefden, ouders en kinderen. Na Broadway en West End toerde de meeslepende en oorstrelende hitmusical Into The Woods in 2017 door de Nederlandse theaters. De rollen werden vertolkt door een topcast met Elise Schaap, Paul Groot, René van Kooten, Brigitte Heitzer, Esther Maas, Wart Kamps, Lone van Roosendaal, Jeremy Baker, Laus Steenbeeke, Guido Spek, Esther Floor, Mirjam De Rooij en Roosmarijn van Bohemen.

Deze sprookjesmusical-voor-volwassenen werd muzikaal begeleid door een groots vijftienkoppig orkest onder leiding van Jeroen Sleyfer. Gijs de Lange tekende voor de regie en Jeremy Baker voor de vertaling.

Into the Woods ontving maar liefst 6 Musical Awards nominaties

PIT Producties presenteert: Into the Woods
Video afspelen

Recensies

"Musical Into the Woods vergt een hoge graad van perfectie. In de productie van zangers Esther Maas is die tot stand gekomen."
NRC - ****
"Niets is wat het lijkt in Into the Woods en alleen daarin al is deze musical  verfrissend en gedurfd."
AD - ****
"Een topcast, de prachtige muziek van Sondheim, en een verhaal vol humor: Into the Woods is genieten van hoogstaand muziek theater. Esther Maas wilde met PIT producties vooral eer betonen aan de muziek van Sondheim, en het orkest onder leiding van Jeroen Sleyfer bestaat uit maar liefst vijftien musici, Dat zorgt voor een extra dimensie ook al omdat het muziekgezelschap prominent op het toneel aanwezig is. De geniale muziek van Sondheim komt zo nog meer  tot zijn recht."
SCENES - ****
"Stephen Sondheim voorzag deze parabel vervolgens van prachtige composities en liedteksten. Zijn werk is de grote kracht achter dit sprookje voor volwassenen en dan blijken peperdure decors totaal overbodig om die fantasievolle wereld ook daadwerkelijk toto leven te wekken. Dat hebben ze bij PIT producties goed begrepen. De verbeelding krijgt heir  volop de ruimte.."
De Telegraaf - ****
bottom of page